CNSYS блог

Събития

УСПЕШНА IT ПРЕМИЕРА HPE Intelligent IT 2024: Shaping The Future of Technology and Business. СИЕНСИС е спонсор на събитието в качеството си на HPE Certified Platinum Partner

На 27-ми февруари 2024 г. се проведе IT конференция на Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, насочена към партньори, корпоративни и държавни клиенти, както и към ИТ ентусиасти, разработчици и внедрители на новите AI технологии.

В първата част на панела взеха участие лидерите от екипа на Hewlett Packard Enterprise, които представиха глобална визия как иновативните HPE IT решения могат да бъдат прилагани в различните индустрии. На фокус бяха Hybrid cloud технологиите, както и високотехнологични суперкомпютри, с които HPE е специализиран и има водещи позиции на пазара*. Разгледана беше и взаимовръзката им с Изкуствения интелект (AI) като нов етап в информационните технологии и промяна на начина на възприятие към повечето човешки дейности.

В панела, посветен на анализ и данни, както и тяхното управление и защита, беше представена платформата HPE Ezmeral. Това е унифицирана контейнерна софтуерна платформа, изградена на базата на Kubernetes с отворен код. Тя позволява на потребителите да изпълняват cloud-native или non-cloud-native приложения, без да ги преработват и предлага високопроизводителна разпределена файлова система, която поддържа и съхранява данните, както и подпомага управлението, анализирането и защитата им.

СИЕНСИС проектира, предлага и поддържа широка гама HPE корпоративни решения, включително решения с контейнери, като разполага с технически екипи, сертифицирани от производителя.

* HPE e Номер едно (1) и Номер две (2) в класацията Top 500 super computers (https://www.hpe.com/emea_europe/en/compute/hpc.html, https://www.top500.org/news/frontier-remains-no-1-in-the-top500-but-aurora-with-intels-sapphire-rapids-chips-enters-with-a-half-scale-system-at-no-2/)