CNSYS блог

HP sec manager
Нови продукти за домашни потребители

Открийте новите функционалности и безспорни технологични предимства на новия HP JetAdvantage Security Manager

Компаниите ежедневно генерират информация, която в различна степен е поверителна и е от съществено значение за управлението на бизнеса и работните процеси. Предизвикателството, пред което бизнесът се изправя всеки ден, е как да защити чувствителните бизнес данни, преодолявайки пробивите в сигурността на цялостната ИТ инфраструктурата, включително и възможните такива в печатната среда на организацията.

Цялостната защита на данните в персоналните и преносими компютри, сървърите и мрежите се базира на прилагането на множество комплексни методи, като аутентификация на потребителите и услугите, криптиране и наблюдение.

Много често се пропуска съществения въпрос: Дали средата за печат на документи е защитена от пробиви, колкото останалата част от вашата ИТ инфраструктура?

В момента HP JetAdvantage Security Manager (който наследява Imaging and Printing Security Center) се утвърждава като най-доброто софтуерно решение за защита на печатната среда, което е налично на пазара. Със средствата на  HP JetAdvantage Security Manager ще можете да приложите ваша корпоративна политика за отпечатване на документи, да гарантирате и защитите както работния процес, така и свързаните с него бизнес данни на вашата компания.

Улесняване на защитата с една единствена политика

Целта на новите технологии е да улеснят решаването на текущите задачи на потребителите в организацията. Интерфейсът на HP Security Manager е направен така, че да ви помогне да оптимизирате сигурността, като установите единна политика, която да прилагате върху управлението и контрола на процесите за печат.  Използвайки предоставените шаблони от HP Security Manager имате възможност да създадете политика, която да се основава на вече установени корпоративни стандарти, която да адаптирате към вашите индивидуални потребности и изисквания.

Как да създадете политика за защита, управление и контрол на печата?

Стъпка 1: Преглед на политиката

Стъпка 2: Добавяне на устройства

Стъпка 3: Оценка на устройствата                             

Стъпка 4: Отпадане на несъвместимите устройства

Стъпка 5: Преглед на резултатите

Лесно свързване на устройствата към вашата политика

HP са се погрижили и за лесното добавяне на HP устройства в HP Security Manager чрез използването на опцията за автоматично откриване. Напълно възможно е да ограничите търсенето като зададете диапазон от IP адреси. Също така можете да вмъкнете .txt или .xml файлове или пак да използвате функцията HP Instant-on Security (функция за незабавно включване на защитата). Уникалната за HP Security Manager функция HP Instant-on Security автоматично ще добави устройствата, когато те се появят в мрежата и незабавно ще конфигурира настройките им, за да бъдат съвместими с вашата специфична корпоративна политика за защита.  По този начин вие спестявате време и минимизирате риска от изтичане на информация.

Увеличете вашите инвестиции с проактивна съвместимост

HP Security Manager гарантира, че устройствата ви са съвместими с вашите политики за защита и безопасност чрез предоставяне на текущи оценки и автоматично отпадане на проблемните устройства. От вас зависи планирането и честотата на оценяването: ежедневно, ежеседмично или месечно. Решението може да идентифицира и отчете несъответстващите характеристики по време на всяка оценка. Тогава автоматично прилага правилната политика спрямо характеристиките на устройството преди повторното им оценяване, за да се увери, че всичко е правилно.

Защитете работния си процес с групово управление на уникални сертификати

Сертификатите са жизненоважни за защитата на информационните потоци от и към устройствата ви. Но, ръчното им инсталиране е възможно да бъде трудоемко и податливо на грешки, както и отнемащо време до 15 минути за всяко устройство.

HP Security Manager ефективно и автоматично инсталира и интегрира и ID и CA сертификатите, като по този начин ускорява процеса и намалява административните разходи.

Решението също така автоматично открива и обновява сертификатите преди те да са изтекли, за да спести време и усилия.

Технически спецификации

Поддържана мрежа Операционна система32-bit и 64-bit  ОС: Microsoft® Windows® 7 SP1, 8, 8.1, 10; Microsoft Windows Server® 2008 R2 (само 64-bit), 2012, 2012 R2, 2016
Поддържани бази данниMicrosoft SQL Server® Express 2012, Microsoft SQL Server 2012 (Enterprise), Microsoft SQL Server Express 2014 (Bundled), Microsoft SQL Server 2014 (Enterprise)
Тествани браузъриInternet Explorer 11 and higher, Google ChromeTM v60.0 и по-висока версия
.NET версииИзисква .NET 3.5 and 4.6.2
Поддържани устройстваЗа съвместимост с устройствата, отидете на: hp.com/go/securitymanager
Системни изискванияИзисквания за сървър: мин. 2.33 GHz dual-core процесор, мин. 4 GB RAM(32-bit система), мин. 8 GB RAM (64-bit системи) Изисквания към клиента: компютър с мин. 1.8 GHz процесор, мин. 3 GB RAM (32-bit системи), мин. 4 GB RAM (64-bit системи) Изисквания за съхранение: мин. 4 GB свободно пространство на диска. Необходимото пространство за съхранение варира за HP Security Manager и зависи от: броя на оценяваните устройства, размера на политиката за оценяване, броя на политики и правила използвани за оценката, честота на оценяването и препоръките от него. Силно се препоръчва използването на пълен набор SQL данни при управлението на повече от 1000 устройства.
ПроизводителностHP е тествал до 10 000 устройства на сървър (възможно е и повече) и е постигнал 1 500 оценки на устройство на час, използвайки основна политика на HP Security Manager (*производителността зависи от размера на политиката, броя на правилата) и дали принтера вече е преминал през етапа на отпадане и корекция и е в стабилно състояние.
Поддържани езициАнглийски и опростен Китайски

За повече информация: http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/4AA3-9275ENW.pdf