CNSYS блог

Мастиленоструйните принтери на Epson използват по-малко мощност, спестявайки енергия.

Технологични иновации

Към бъдещето на печатането с технология без нагряване

Няма как да отречем факта, че сме изправени пред глобална климатична криза. Освен ако нещата не се променят, скоро ще видим някои драстични промени в екосистемите на нашата планета. Едно от нещата, които можем да променим, е как консумираме енергия.

Изгарянето на изкопаеми горива за създаване на електричество произвежда огромни количества CO2. В момента като компания и частни лица трябва да действаме, за да пестим енергия и да започнем да използваме възобновяеми енергийни източници. Да вземаме устойчиви решения сега не е избор, а необходимост.

Сравнение на процеса на печат

Лазерните и мастиленоструйните принтери може да изглеждат еднакви отстрани. Но важното е какво има вътре. Технологията без нагряване на Epson не изисква топлина при изтласкването на мастилото. Вместо това се прилага натиск върху Piezo елемента, който се огъва назад и напред и изтласква мастилото от печатащата глава.

Ползите от технологията без нагряване

По-малкият разход на енергия пести енергия и пари

Технологията без нагряване на Epson използва до 83% по-малко енергия в сравнение с лазерната технология, защото не използва топлина за загряване. Тъй като мастиленоструйните принтери нямат изпичащ блок, който трябва да се загрее, това води до значително по-ниска консумация на енергия.

Пестите време благодарение на постоянно високата скорост на печат

Технологията без нагряване не изисква топлина за загряване на устройството, когато се включи или „събуди“ от режим на заспиване. Това означава, че можете да започнете да печатате веднага, което я прави 50% по-бърза от готовност в сравнение с лазерните принтери.

По-малко резервни части, по-слабо въздействие върху околната среда

Лазерните принтери обикновено имат повече консумативи и в много случаи се нуждаят от периодична смяна на барабана, предаващия ремък и изпичащия блок. Благодарение на технологията без нагряване, нашите мастиленоструйни принтери произвеждат до 96% по-малко използвани консумативи от лазерните принтери.

По-малко намеса за по-висока производителност

Конструкцията без нагряване на мастиленоструйните принтери на Epson означава, че има по-малко части, които могат да се повредят, което намалява нуждата от намеса.

 

Дали Epson има подходящо устройство за вашите нужди? Попитайте търговците на СИЕНСИС АД – sales@cnsys.bg