CNSYS блог

Събития

СИЕНСИС е официален спонсор на Световната купа по ски в Банско 2024

Амбицията на българския системен ИТ интегратор е да подпомага важните национални инициативи, свързани с образованието и спорта, като ключови за развитието на България.

На 10-ти и 11-ти февруари се проведе най-голямото спортно събитие в България за 2024 година, в което взе участие световния ски спортен елит при мъжете. Събитието се проведе под знака на двоен юбилей – честваха се 100-годишнината на Международната федерация по ски и 100-годишнината на Българската федерация по ски, учредени през февруари 1924 г.

Преди състезанията беше проведена среща между президента Румен Радев, президента на БФСки – Цеко Минев и президента на Международната федерация по ски – Йохан Елиаш, по повод туристическия потенциала на България и Банско, както и развитието на зимните спортове и провеждането на световни спортни състезания у нас.

През втория ден най-добрият български скиор Алберт Попов (номер 17) се класира на 22-ро място след първия манш, но поради лошите метеорологични условия, слаломът беше отменен.

В рамките на събитието се проведе и благотворителен търг за 25 емблематични предмета, предоставени от известни спортисти, сред които Тина Мазе, Тед Лигети, Марк Жирардели, Христо Стоичков, Алберто Томба и други.